Akrilna vodena disperzija za izolaciju fleka

Osobine i namena:

Sanikril je akrilni prajmer za blokadu, odnosno izolaciju fleka koje su rastvorljive u vodi, poput  fleka od duvanskog dima, čađi, fleka izazvanih prokišnjavanjem ili poplavom. Sanikril se nanosi na suve i čiste malterisane, gletovane površine i gips kartonske ploče u enterijerima, kako zidne, tako i plafonske. Sanikril nije efikasan ako su površine koje su zaprljane prethodno tretirane sa sličnim sredstvima, a koja nisu na vodenoj osnovi. Površine tretirane sanikril-om posle sušenja obavezno premazati disperzionom bojom maxidis, u dva sloja.


Način rada:

Površine koje su premazuju treba da budu očišćene od prašine, masnoća, trošnih delova i starih premaza. Pre upotrebe sanikril razrediti vodom u odnosu 1:3 (na jedan deo sanikril-a dodati tri dela vode). Nanošenje vršiti četkom, valjkom ili mašinom za špricanje. Vreme sušenja je 8 časova na sobnoj temperaturi. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura:

Od +5°c do +35°c

Potrošnja:

Od 50–75g/m2, u zavisnosti od hrapavosti i upojnosti podloge.

Rok upotrebe:

12 meseci u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži pri temperaturi od +5°c do +25°c, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.

« Nazad na početnu stranu